VFBAB

Inför sjösättningen 2024

Läs gärna igenom hela sidan för aktuell information och instruktioner hur man bokar tid för sjösättning.

De tider man kan välja för sjösättning på respektive upptagningsplats visas i menyn till höger (eller längst ner på mobilen) efter den 1:a april.

Vi påminner om gällande villkor på Lövudden/Lögarängen. Klicka på länken nedan och läs igenom gällande avtal.
Allmänna villkor VFBAB

El
Tillhandahålls enbart för laddning av båtbatterier och användning av verktyg i samband med underhåll av båten. El får inte användas till värmare, laddning av elbilar eller liknande energikrävande förbrukare. El får med hänsyn till brandrisken inte vara ansluten till båten när båtägaren inte är på plats.

Miljö
Viktigt är också att använda godkända metoder för att ta bort eventuell bottenfärg. Det ska vara dammfritt och inga rester får hamna på marken (dammsugare kopplad till slipmaskin och täckmaterial på marken under båten som samlar in skraprester från färg mm). Båtägaren tar själv hand om färgrester som farligt avfall. Håll rent och snyggt runt din båt.
Läs gärna igenom Transportstyrelsens broschyr i länken nedan och följ även här våra allmänna villkor.
Transportstyrelsen Giftfri båtbotten
Om vi tar bort de giftiga färgerna och kör klimatsmart så är vi med att arbeta mot Sveriges miljömål!
Mer att läsa finns på naturvårdsverkets hemsida
Miljömålet giftfri miljö 

Bommar Lövudden
Det är ofta som bommarna har varit öppna när väktaren kommer.  Det är varje båtägares ansvar att säkerställa att bommarna hålls låsta, varvid vi vädjar till alla att alltid låsa bommen senast klockan 18.00 även om det finns andra kvar på området.

Övrigt

Ytterligare information om sjösättningen finns på sidan sjösättning i menyn ovan. Läs också information angående slipning, bottenmålning m.m. på sidan miljö. Tidigare inlägg finns under menyn arkiv.

Strömmen är påslagen, vatten slås på så fort det blir frostfritt. Finns det behov av vatten innan dess så sitter det en kran på baksidan av servicebyggnaden där det går bra att hämta i dunkar.

Sjösättningen är redan betald för alla som hyr vinterplats hos VFB AB, du behöver bara boka den tid du vill sjösätta och inte betala något nu. För att du skall kunna boka måst du logga in och sedan kommer du till din bokning för upptagning och vinterplats från i höstas och på den bokningen finns en knapp för att boka tid för sjösättning, se bilden nedan. Välj en tid som passar dig, klart! Du får också ange om du vill förboka en vinterplats hos oss till nästa säsong.

5917684225540096 (1)

Har du glömt användarnamn eller lösenord? Har du glömt ditt användarnamn men kommer ihåg din email som som du registrerat dig med? Tryck då  här för att återställa ditt lösenord.  OBS! Registrera dig inte en gång till om du glömt din email, i så fall kommer du inte tillbaka till din bokning för upptagning och då kan du inte heller boka tid för sjösättning. Kontakta oss på bokning@vfbab.se  så hjäper vi dig.

Lediga tider? I rutan till höger kan du alltid klicka på länkarna för att se alla lediga tider som finns för tillfället, eller via länkarna nedan.

Du som står i båthus/båtskjul/tält eller annan plats som inte hyrs ut av VFB AB. Du bokar och betalar din tid för sjösättning direkt på hemsidan på samma sätt som i höstas. Logga in, välj tjänst och välj sedan din tid.

Sticker du djupare än 2 meter och skall sjösätta med vagnen? I så fall vill vi gärna sjösätta dig först eller sist på dagen då vi måste ställa om vagnen för stort djupgående. Boka en tid som vanligt för den dag du vill sjösätta och kontakta sedan oss på bokning@vfbab.se så kommer vi överens om bästa tid för att sjösätta din båt.